Virüs yetmezmiş gibi bir de trafik kazaları

BÜLENT KAVUK

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin birçok yerleşim biriminde olduğu gibi ilimiz Hatay’ın Defne ve Arsuz ilçelerinde meydana gelen trafik kazaları korkuttu.

Yolların önceki dönemlere göre daha tenha olmasını fırsat bilen bazı sorumsuz sürücülerin ve dikkatsiz yayaların yarattığı tehlike ne yazık ki iki insanımızın ölümüyle sonuçlanmıştı.

Her iki trafik kazasıyla ilgili açılan soruşturmalar devam ederken vatandaşlar ses yükselttiler ve sürücülerin biraz daha sakin yayaların ise daha dikkatli olmasını istediler.

Vatandaşlar, “Bir taraftan virüs salgını ve virüs salgınında yaşamını yitiren vatandaşlarımızla üzülüp mücadele ederken diğer bir taraftan trafik kazaları artık ciddi boyutlara ulaştı. Herkesin daha dikkatli olmasını rica ediyoruz” derken Trafik ekipleri kazalardan sonra zaten 24 saat esasına göre sürdürdükleri denetimlerini sıklaştırdılar.

Yetkili birimler vatandaşları trafik kurallarına uyma noktasında bir kez daha uyararak “Aşırı hız yapmayın. Kırmızı ışık kuralına riayet edin. Yayalara öncelik verin” gibi telkinlerde bulundular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir