Yalancı Baharın Çiçekleri!

 

HABER MERKEZİ

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Hatay’ın birçok bölgesinde doğayı erkenden uyandırdı.

19 Şubat tarihinde baharın müjdeleyicisi Cemre’nin birincisinin havaya düşmesi ile bir anda hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin sonucu olarak yalancı baharın çiçekleri açtı.

Normal şartlarda bahar ayının başlangıcı olan Mart ayında yaşanan tabiat ananın uyanışının Şubat ayında yaşanması çiftçileri korkuturken muhteşem çiçekleri ile renkli görüntüler oluşturan ağaçlar fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan fotoğraflar ise bir anda bahar coşkusunun yaşanmasına neden oldu.

Yalancı bahar çiçeklerini fotoğraflamak için soluğu bu ağaçların yanında alan fotoğraf sanatçıları oldukça güzel fotoğraf kareleri çektiklerini belirterek konuştukları çiftçilerden erkenci ağaçların meyve konusunda verimli olamayacaklarını öğrendiklerinde bu durumun üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladılar.

Özellikle badem ağaçlarının, sıcak hava dalgası nedeniyle bahar geldiğini sanarak çiçek açtığını belirten uzmanlar, erken çiçeklenmenin verimi düşüreceğini ifade ediyorlar. Çiftçiler ise, “Şu günlerde yağmur ve kar yağışı olması gerekirken ağaçlarımız çiçek açtı. Önümüzdeki günlerde beklenen yağışlar, bu çiçeklere zarar verebilir ve meyveye dönüşme şansını yok edebilir” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir