Yavuz: Sağlıklı bir yaşam ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ ile başlar

ALİ ZAN
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 21-28 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
“Sağlıklı bir yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile başlar” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
Ağız ve diş sağlığı, vücut sağlığını doğrudan etkilemekle birlikte sağlıklı bir yaşam için büyük önem arz etmektedir. Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girmektedir. Alınacak koruyucu tedbirlerle Ağız ve diş sağlığının korunmakta ve birçok hastalığın başlamadan önlenmesi sağlanmaktadır.
Diş Hekimlerimiz, insan sağlığı için son derece önemli olan ağız ve diş sağlığının korunması gibi insani ve kutsal büyük bir görev ifa etmektedirler. Ülkemizdeki sağlık alanındaki önemli gelişmelere paralel olarak insan sağlığında çok önemli bir yeri olan Ağız ve Diş Sağlığı alanında da çok önemli adımlar atılmış, önemli projeler hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sayıları, diş hekimi sayısı ve sağlık personeli sayısı önemli ölçüde artırılmış, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşması sağlanarak halkımızın daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti almasının önü açılmıştır.
Ülkemizin ilk Dişçilik Yüksekokulu olan ‘’ Dişçi Mektep Aliyesi’’ Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kuruldu. İnsanların Ağız ve Diş sağlığına önem vermeleri ve bu konuya dikkat çekilip farkındalık oluşturulması adına 1996 Yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimliği günü 21 Kasımı içine alan 21-28 Kasım olan hafta ise ‘’Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle Sağlıklı bir ağız, diş ve dişetine sahip mutlu bireyler olarak yaşamımızda modern teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak kaliteli ve kapsamlı bir şekilde toplumda ağız ve diş sağlığı bilincini oluşturulmasında özveri ile çalışan, gerek koruyucu hekimlik gerekse tedavi edici hekimlik açısından üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan Diş Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın “Dünya Diş Hekimliği Gününü” ve aynı tarihe tekabül eden “Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını” yürekten kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir