Yıkıntılar arasında hayat var!

ALİ ZAN
6 Şubat Depremlerinin en fazla yıkıma yol açtığı kentlerden biri medeniyetler şehri Hatay. Özellikle kent merkezi Antakya en büyük hasar alan yerlerden bir tanesi.
Depremin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçtiği bu zamanlarda Hatay’da durum çok da değişmiş sayılmaz. Bir yanda moloz dağları ve tozlardan geçilmezken diğer taraftan da hayat normale dönmeye çalışıyor.
Şehir merkezinde vatandaşlar umutla yıkıntıların arasında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
Açıklamalarda bulunan vatandaşlar: “Çok şükür yaralarımızı sarıyoruz. Büyük sıkıntılar atlattık, Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Hayata bir yerden tutunup, başlamak gerektiğine inanıyoruz. Biz Hataylılar Anka kuşu gibiyizdir. Küllerimizden yeniden doğarız. Bu süreçte herkes üstüne düşen görevi fazlasıyla yapmaya hazır ve yapıyor. Bütün herkes birbirinin yarasını sarmak için kenetlenmiş birbirlerine. Evet belki çok zor günler geçiriyoruz ama hep beraber olmak zorundayız bu durumda. Biz Hataylılar olarak kendimizi bu şehirde çok daha iyi hissediyoruz başka şehirde yapamadık zaten. Gidenlerin çoğu geri döndü. Sevdiklerimizle beraber, Hatay’ımızı çok daha sağlam bir şekilde kalkındırıp hayatımıza bakacağız. Elbette şu an bu yaşadığımız süreç geçecek ve çok daha güzel günler gelecek ve kendi topraklarımıza, şehrimize, insanlarımıza en kısa zamanda kavuşacağız. Bunun için de biz vatandaşlar olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” Dediler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir