Yılın Özel Kadın Kooperatifi “HAZEK”

HAZEK yaptığı açıklamada; “Kadınlar iyi ki var, birbirimizin yurdu olacağız, düştüğümüzde kaldıracağız, çalışacağız, üreteceğiz. Yılmayacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

Ticaret Bakanlığı tarafından Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleşen Türkiye Kooperatifler Fuarına katılan Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (HAZEK) yılın özel kadın kooperatifi ödülünü aldı.

HAZEK Kooperatif Başkanı Leyla Ayvazoğlu önderliğinde özelde Altınözü’nü genelde ise Hatay’ı temsil eden Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin başarısı takdir ile karşılandı.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı yayınladığı mesajında: “Ticaret Bakanlığımız tarafından Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (HAZEK) yılın özel kadın kooperatifi ödülüne layık görüldü. HAZEK Kooperatif Başkanı Leyla Ayvazoğlu ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere emeği geçen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Üreten, geliştiren, emek veren kadınlarımızın her daim yanındayız” ifadelerine yer verdi.

HAZEK sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi; “Ticaret Bakanlığımızın 5. sini düzenlediği, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin ve sayın başkanımız Fatma Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Kadın Kooperatifleri fuarında, yılın kadın girişimi alanında ödüle layık görülen, gözbebeğimiz HAZEK kooperatifi ödül alan 3 kooperatiften biri oldu. Bölgede işlenmeyen hammaddelerin işlenmesi, paketlenmesi, ambalaj ve en önemlisi Kadın İstihdamına tüm gücünü adayan HAZEK kadın kooperatifi; başta Altınözü’nün olmak üzere Hatay’ımızın örnek projesi ve yüz akı olmuştur. Tam da amacına uygun olan bu ödül artık bize, biz kadınlara daha da bir sorumluluk verdi. Belediye Başkanımız Sayın Rıfat Sarı ile hep hayal ettiğimiz bölgede işsiz kadın kalmayana kadar çalışacağız.

Kadınlar iyi ki var, birbirimizin yurdu olacağız, düştüğümüzde kaldıracağız, çalışacağız, üreteceğiz. Yılmayacağız”

HAZEK KADIN KOOPERATİFİ

Hazek Kadın Kooperatifi 10 Ocak 2020 tarihinde, Altınözü Kaymakamlığı SYDV Aile Destek Merkezi ve Altınözü Belediyesi’nin birlikte oluşturdukları mesleki eğitim kursları bünyesinde, bölgeye has ürünlere pazar yeri oluşturmak ve sınıra 20 km uzaklıkta bulunan ilçeyi başta tüm Türkiye olmak üzere tanıtmak, ürünlere coğrafi işaret almak, Hatay’a özgü ürün üretmek maksadıyla kuruldu.

Hatay ili Altınözü ilçesinde kurulan kooperatif, başta ilçede olmak üzere Hatay’ da ortaya çıkan bir kadın hareketidir. Ayrıca bölgedeki ilk kadın kooperatifidir. Kooperatif; kültürel farklılıkları olan, üretim yapan, üretimden kazandığı paraya ihtiyacı olan ve pazar arayışındaki ev hanımlarını bu üretim hareketine dahil ederek; ilçeyi kalkındırmayı ve kadına destek olmayı hedeflemekteler.

Bölgedeki kadınların sosyal, ekonomik, psikolojik ve kültürel anlamda gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje kooperatifi olan HAZEK, içerisinde restoranı olan, restoran mutfağı olan, el sanatları atölyesi, yöresel ürün üretim alanı ve üretime gelen kadınların çocuklarının kullandığı kreşi ile faaliyetlerine devam eder ve kadınların istihdam edilmesi konusuna destek olan bir yapıdır.

HAZEK markası ile tüm Türkiye’ye ulaşan, kalite belgeli bu kadın üretim hareketi, Hatay’ın tescilli kadın markasıdır. “Kadın varsa hayat var” diyen Hazek, yaralarını sarmayı, başka hayatların yaralarını sarmayı, umudunu kaybetmeden Hatay için çalışmayı ön planda tutmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir