Zabıtadan İş Makinelerine Yakın Takip!

Hatay Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri il genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için denetimlerini sürdürüyor. HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, gerekli tedbirleri almayan hafriyat kamyonları ve beton mikserlere yönelik denetim gerçekleştirdi ve cezai işlem uyguladı.

HABER MERKEZİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde faaliyet gösteren hafriyat kamyonları ve iş makinelerine yönelik denetimler gerçekleştirmeye devam ediyor.

HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı hem çevre kirliliğinin önüne geçmek hem de şehir içi ulaşımda sürücülerin can güvenliğini sağlayarak konforunu arttırmak amacıyla hafriyat kamyonları ve beton mikserlerini denetlemeyi sürdürüyor.

Zabıta Dairesine bağlı ekipler, il genelinde hizmet veren araçların evraklarını kontrol edip trafikte tehlike oluşturacak yükleme yapma, taşıma belgeleri ve taşıdıkları malzemeyle yollara zarar verme, hafriyat kamyonlarında branda kontrolü, beton mikser kapağı kontrolü gibi konularda incelemelerde bulundu.

Ekiplerin 15 ilçede hafriyat taşımacılığı yapanlara yönelik gerçekleştirdiği kontrollerde, kurallara aykırı bir şekilde hafriyat taşıması yapan işletme ve şoförlere uyarılarda bulunularak cezai işlem uygulandı.

Zabıta yetkilileri, hafriyat ve molozların kurallara uygun şekilde taşınması ve belirlenen bölgelere dökülmesi konusunda denetimlerin titizlikle devam edeceğini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir