Bayrakdar: Öğretmenlik meslek kanunu istiyoruz!

ALİ ZAN

Öğretmenlik ile ilgili yeni bir meslek kanunu bekleyen Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği, basın toplantısı düzenleyerek yeni çıkacak kanunun beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılmasını beklediklerini açıkladı.

Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, öğretmenlik meslek kanunun ivedilikle yürürlüğe konulması gerektiğini söyledi.

Başkan Bayrakdar, yaptığı açıklamada “24 Kasım’da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde, özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine getirilmesidir. İnsanın, özünü keşfetmeye, kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eylemi eğitimdir. Eğitimin başaktörü öğretmen, insanlığın kadim ve vazgeçilmez mesleklerinden biri de öğretmenliktir.

Ülkemizde fiilî olarak görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmış iken, öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir