Türkiye ile Romanya arasındaki ekonomik ilişkiler artmalı

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Stefan Tınca, Hatay’da iÅŸ insanlarıyla buluÅŸtu

AA

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Stefan Tinca, Türkiye ile Romanya arasındaki iÅŸ iliÅŸkilerinin giderek geliÅŸtiÄŸini söyledi.

Büyükelçi Tınca, Hatay’da Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) Romanya ile Türkiye arasında yapılan ihracat, yatırım ve teÅŸviklerle ilgili konuları görüşmek üzere iÅŸ insanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda Hatay’da bulunmaktan dolayı mutlu olduÄŸunu belirten Tınca, Romanya ile Hatay arasında çok uzun zaman süregelen ekonomik birlikteliÄŸi bulunduÄŸunu söyledi.

Tınca, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye ve Romanya’nın ekonomik anlamda iliÅŸkilerinin çok etkilenmediÄŸini kaydetti.

Türkiye ile Romanya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da artmasını temenni eden Tınca, şöyle devam etti:

” Türkiye ile Romanya arasındaki iÅŸ iliÅŸkileri giderek geliÅŸecek. Pandemi dolayısıyla iki ülke 2021 yılını çok zarar almadan geçirdi. Umarım 2021 yılının sonunda iki ülke arasındaki ekonomik ticaret 8 milyar doları geçecektir. Bu yükseliÅŸin nedeni de satıştaki volümün artmasından dolayı gerçekleÅŸecek. Yoksa fiyatların yükselmesinden dolayı olmayacak. Türkiye ile Romanya arasında ekonomik iliÅŸkiler daha saÄŸlam bir zeminde güçlü bir ÅŸekilde ilerleyecek. Özellikle Hatay’ın Türkiye’den Romanya’ya iÅŸ yapan en büyük beÅŸinci ÅŸehir olduÄŸunu varsayarsak bu da Hatay için önemli bir nokta. Özellikle ilk dört ÅŸehre bakarsak bunların endüstriyel ÅŸehirler olduÄŸunu Hatay’ın böyle bir endüstriyel olmamasına raÄŸmen beÅŸinci sırada yer alması önemli. Sizlerin bunları göze aldığınızda Türkiye’den Romanya’ya iÅŸ yaparak orada yatırımlar yapmanızı teÅŸvik etmek isterim. Hatay’ın tarım ÅŸehri olduÄŸunu varsayarsak gıda ve lojistik üzerine yatırımlarınızın artmasını temenni ederim. Kağıt üzerine baktığımda Romanya’nın Türkiye’ye 1 milyar dolarlık satışı var. Romanya mallarını Türkiye’de daha çok görmek isterim.”

Toplantıya Romanya’nın Gaziantep Fahri Konsolosu CoÅŸkun Solak da katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir