Birbirimizin varlığını kutsamak

güneşSENsin holistik Yaşam Koçluğu ve Danışmanlık merkezindeyim. Akşamüstü saatleri. Son danışanımı kabul ettim. Aile terapisi kapsamında son dönemlerde en çok çalıştığımız konulardan biri olan iletişim sorunu üzerine alıştırmalar yaptık. Son cümle olarak “başkalarıyla iletişimin temelini bizim kendimizle iletişim biçimimiz oluşturur,” cümlesini kurdum ve öncelikle danışanın kendiyle ilişkisini incelemeye karar vererek bugünkü seansı bitirdim. Saate baktım, gün akşama eviriliyordu. Gitme vakti. Hazırlanıp çıktım.

Asansör kullanmam. Merdivenleri inip dış kapıya yöneldim. Binanın asansöründen çıkan genç, benden önce davrandı ve çıkmak üzere kapıyı açtı. Sevindim. Zira binanın dış demir kapısı çok büyük ve ağır cinsten. Bana kapıyı tutmasını beklerken (ki ben bunu çokça yapmışımdır) geriye dönüp, bana baktı ve umursamaz bir edayla çıkıp gitti. Tam da o anda kapıya vardım ki yüzüme kapandı.

Bu deneyim bana, birbirimizi görmenin… Birbirimizin varlığını önemsemenin… Birbirimizi sevmenin vb. önemi üzerine düşündürdü.

Uzun sözün kısası, başkalarını görebilmesi için kişinin kendini görebiliyor olması gerek.

Başkalarının varlığına değer verebilmesi için kişinin kendi varlığına değer veriyor olması gerek.

Başkalarını sevebilmesi için kişinin kendini sevmeyi öğrenmiş olması gerek.

Ne ki bırakın başkalarını sevmek, biz toplum olarak kendimizi sevmenin ne anlama geldiğini bile bilmiyoruz. Zira büyürken bizlere kendimizi nasıl seveceğimiz öğretilmedi. Bu yüzden en az deneyimlediğimiz şey, SEVGİdir.

Kendini sevmek derken kibirden, kendini beğenmişlikten, narsisimden falan bahsetmiyorum. Varlığımızın ne kadar önemli olduğunun farkında olmaktan, kendimizi önemsemekten, özdeğerimizi yükseltmemizden bahsediyorum.

Sırası gelmişken, aşağıdaki alıştırmayı her sabah kendime seanslarda ise danışanlarıma mutlaka yaptırıyorum.

Derin nefes alın ve tekrarlayın;

Evimi güzelleştiren; benim varlığım.

İşyerimi güzelleştiren; benim varlığım.

Günümü güzelleştiren; benim varlığım.

Hayatı güzelleştiren; benim varlığım.

Dünyamızı güzelleştiren; benim varlığım.

İyi ki varım. İyi ki hepimiz varız.

Varlığımız birbirimize ŞİFA olsun…

Bu alıştırmadaki amacım, danışanlarımın kendi varlıklarıyla ilgili derin farkındalık oluşturmak. Ancak o zaman birbirimizin varlığının farkında olabiliriz.

Bizler BİR’liğin parçalarıyız. Çevremizdeki herkes ve her şey bizi bütünler.

Ben buna İçiçelik yasası diyorum.

Evet. İyi ki hepimiz varız.

Varlığımız birbirimize ŞİFA olsun…

Kendimin ve sizin varlığınızı SEVGİyle kutsuyorum…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir