CHP Hatay’da son durum!

Hatay’da CHP ve AKP çekişmesi sürüyor. Bilindiği üzere seçim sonuçlarına üst üste itiraz eden CHP’nin şu ana kadar tüm itirazları reddedildi. İlçe Seçim Kurumu ile başlayan itiraz serüveni İl Seçim Kurumu ve nihayetinde Yüksek Seçim Kurumu ile devam etti.

Son noktaydı YSK.

Ve son noktayı koydu.

İtirazları reddetti.

Geçersiz 40 bine yakın oy ve iddia odur ki ölü oldukları halde oy kullanan yine 4 bine yakın insan. Sandık başında olmaması gereken kamu görevlileri vs. Son noktada hepsi döndü ve itirazların hiçbiri kabul edilmedi.

Ancak CHP’nin Hatay’dan vazgeçmeye pekte niyeti yok. Bilindiği üzere pazartesi günü saat 16.00’da bir kez daha YSK kapısını çaldı. Hakimlerden oluşan YSK’ya bu kez ‘Tam Kanunsuzluk’ adı altında yeni bir dilekçe verdiler. Dilekçeyi de bizzat CHP Genel Başkanı Özgün Özel kendi eliyle verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Hatay adayı Lütfü Savaş’ın da aralarında bulunduğu heyet, ‘Tam Kanunsuzluk’ gerekçesiyle verilen dilekçeden oldukça umutlu. Umutlu olduklarını Özgür Özel’in dilekçeyi vermesinden sonra YSK binası önünde yaptığı açıklamadan anlamak mümkün.

YSK binası önünde konuşan Özel, özetle şunları söyledi: “Herhalde YSK’ya yapılan tam kanunsuzluk başvurularının en kapsamlısı buydu. Herhalde vicdanını dinleyen hakimler de seçimlerin tekrarlanması kararını verecektir. Öncelikle kanuna aykırı olarak emniyet görevlileri ve zabıtaların, sandık kurulu başkanı olarak ve memur üye olarak görevlendirildikleri açıktır ve tam kanunsuzluk nedenidir. 3 bin 389 ölü seçmen seçimlerde oy kullanmıştır ve bununla ilgili kanıtların çuvalların içinde YSK’nın adalet terazisine konulmak üzere beklemektedir. Bu seçim tekrarlanacak ve ileri bir tarihte yeniden sandığa gidilecektir” dedi.

Açıklama bu!

Şimdi yine beklemedeyiz.

YSK nasıl bir sonuç alacak Hataylılar nefeslerini tutmuş bekliyorlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir