Çiftçi mahsulü satamadı, sebzeler hayvanlara yem oldu!

ALİ ZAN

Mağdur olan çiftçi elindeki ürünleri satamadığı için çöpe dökmeye veya hayvanlara yem olarak vermeye başladı.

Çiftçiler sene boyunca büyük emek ve uğraşlar sonucunda yetiştirdikleri ürünleri pazar yeri yetersizliği sebebiyle büyük ve küçük baş hayvanlara yem olarak veriyor.

Hatay genelinde Pazar alanı yetersizliğinden şikayetçi olan çiftçiler, “Türkiye’nin önemli tarım alanlarından biri olan şehirdeyiz. Fakat gelin görün ki ürünlerimizi pazarlayacağımız Pazar alanlarımız çok eksik. Bu deprem nedeniyle bu şekilde değil. Depremden öncede bu sorunu yaşıyorduk. Depremden sonra daha fazla yaşamaya başladık” dediler.

Bunun yanı sıra çiftçiler, kendilerinden ürünleri ucuza alındığını ancak Pazar tezgahlarına yetişine kadar üç katı fiyata satıldığını ileri sürdüler.

Konuşmalarının devamında çiftçiler, “Ürünümüzü bizden en ucuz fiyata alıp, market ve pazarlarda tavan fiyata satan bir sistemimiz var. Bunun nedeni ise arada bulunan tüccarlar. Tüketici ürünleri direk bizden alacak bir alan bulmadığı için bu fiyat dalgalanması çok fazla yaşanıyor. Kazan aracılar olurken kaybeden üreten ve tüketen oluyor. Bizde bu fiyatlara ve yaşanan haksızlığa tepki olarak ürünleri hayvanlara götürüp yediriyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir