Deprem bizden hayatımızı aldı…

Deprem bizden hayatımızı aldı, bir gece uyandık ve her şeyimiz elimizden gitti…

Hepimiz ertesi gün uyanıp işlerimize, okullarımıza gidecektik, gidemedik.

İnsanlar enkaz altında kaldı kimlerimiz bu konuda çok şanslıydı fakat buna şans denilirse… Kimi vatandaşlarımızın ise hala cesetleri bile bulunamıyor.

Unutamayacağımız acılar, hiç geçmeyecek acılar yaşadık. Hayatımız boyunca bu tarih bize hep acı verecek 06.02.2023/ 04:17

Güzel Hatay’ımız, medeniyetler şehri Hatay’ımız şimdi koskoca bir boşluktan ibaret

Neler hissediyoruz bilmiyoruz, acımızı tarif edemez hale geldik artık.

Nice hatıralarımız, anılarımız gitti.

Kimimiz dostunu, kimimiz eşini, kimimiz ise çok yakınlarını kaybetti. Hiçbir akrabamızı, yakınımızı kaybetmesek bile şehrimizi kaybettik.

Kahramanmaraş merkezli depremler diyorlar ama biz Hataylılar olarak buna inanmıyoruz. Depremin merkezi burasıydı bizce ve en çok Antakya’yı etkiledi.

Hatay medeniyetler şehri olarak anılır burada insanlar birbirini tanımasa bile sanki aralarında bir bağ varmış gibi, uzun yıllardır tanışıyorlarmış gibi davranırlar birbirine.

Hiçbir din ayırmaksızın hepimiz aynı acı için üzüldük.

Ben Hatay’da doğdum ve Hatay’da yaşıyorum. Ömrüm yettiği sürece de burada yaşamaya devam edeceğim. Biz Hataylılar başka bir memlekette yapamayız zaten burası bizim evimiz ne kadar yıkık dökük de olsa.

Zaten insan doğup büyüdüğü memleketi nasıl terk edebilir ki…

Bizler depremi hep televizyonlardan görürdük elimizden dua etmekten ve üzülmekten başka bir şey gelmezdi fakat insan başına gelmeden anlamaz derler ya tam olarak öyleymiş işte öğrendik.

Bence Hatay olarak Türkiye’nin en büyük acısını yaşadık. Algılayamadığımız bir boyutta yıkım var şehrimizde. Tarihimiz gitti, anılarımız silindi, Antakya’mın güzel sokaklarını tanıyamaz hale geldik bu acıların bizim için tarifi yok hiçbir zamanda olmayacak…

Tek isteğimiz bir an önce Antakya’mızın ayağa kalkması ve eski, canlı kalabalık günlerine dönmesi. Belki bunun için uzun bir süreye ihtiyacımız var fakat ömrümüz yettiğince biz bu süreyi bekleyeceğiz ne olursa olsun memleketimizi terk etmeyeceğiz.

Umarım bir daha böyle bir afetle karşı karşıya gelmeyiz.

Medeniyetler şehri Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için din, dil, ırk fark etmeksizin var gücümüzle çabalayacağız,

Depremi unutmadık, unutturmayacağız…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir