Hayvancılık faaliyetleri de desteklenecek!

AA
Depremlerden etkilenen Defne ilçesinde, evleri yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedeler için yapımına başlanan köy tipi evlerin inşası devam ediyor.
Depremzedeler için 3+1 ÅŸeklinde tek katlı olarak Ãœzengili’de 42, Çökek’te ise 29 köy tipi afet evi yapılacak.
Her evin bahçeli olarak planladığı proje kapsamında iki mahallede hayvancılık faaliyetlerinin yapılabilmesi için 4 ahır oluşturulacak.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AA muhabirine, il genelinde çok fazla noktada depreme dirençli köy tipi afet evlerinin yapımının devam ettiğini söyledi.
Bu kapsamda, SamandaÄŸ ilçesine yakın Defne sınırındaki Ãœzengili ve Çökek mahallelerinde yer alan köy evlerinin inÅŸaat alanında çalışmaları yerinde incelediklerini aktaran Masatlı, “Toplamda ÅŸu an için iki alanda 71 köy evinin inÅŸaatı baÅŸladı. Burada hayvancılıkla uÄŸraÅŸan vatandaÅŸlarımız da unutulmamış ve projeye dahil edilmiÅŸtir. Ä°ki alanda 4 ahır, vatandaÅŸlarımızın istifadesine sunulacaktır.” diye konuÅŸtu.
İnsan yaşamının sadece 4 duvar arasında geçmediğinin altını çizen Masatlı, kırsal bölgedeki yaşlıların, orada yaşayan gençlerin ve çocukların sosyal hayatının da düşünüldüğünü, bu kapsamda yeşil alanlar başta olmak üzere geniş bahçeler, parklar, camiler ve köy konaklarının da projelendirildiğini belirtti.
Kırsal bölgelerde insanların her tür ihtiyacının karşılanacağı alanların olacağını anlatan Masatlı, “Ä°nÅŸallah en kısa sürede bunları vatandaÅŸlarımızla buluÅŸturup onları yerleÅŸtirdiÄŸimizde bizler de bunun mutluluÄŸunu yaÅŸayanlardan olacağız.” dedi.
Köy evlerinin yapıldığı Çökek Mahallesi’nin muhtarı Ferit Kaplan, çalışmalarda emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.
Evlerin çok güzel yapıldığını söyleyen Kaplan, şöyle konuÅŸtu: “Köy evlerimiz Allah’ın izniyle yıl sonuna kadar bitecek. Burada besicilik faaliyetleri oluyor, onlara yönelik ahırlarımız da yapılıyor. Valimizden, emeÄŸi geçenlerden Allah razı olsun. VatandaÅŸlarımız da çok memnun, evler çok saÄŸlam ve hızlı yapılıyor. Evlerin önünde yeÅŸil alanlar, ahırlar olacak, çok mükemmel. Allah devletimizi eksik etmesin.”
Üzengili Mahalle Muhtarı Yakup Çolak da proje kapsamında mahallelerinde hayvancılığın desteklenmesi için ahır yapılmasının da önemli olduğunu belirtti.
Evlerin inÅŸasında kullanılan malzemelerin kalitesine ÅŸahit olduÄŸunu aktaran Çolak, “Devletimiz bize öncülük yaptı, bunu yaparsa devletimiz yapar. Bu evler, köy evi deÄŸil adeta bir villa, çok lüksler, her ÅŸeyi düşünmüşler. Allah devletimizden razı olsun.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir