Herkesin sana ihtiyacı var…

Nedir mutluluk? Bir formülü var mı? Mutlu olmanın yolları var mı? Her insanın istediği bu duyguya sahip olmak, mutlu yaşamak aslında basit. Yukarıdaki soruların cevabı her insanın yüreğinde saklı. Bir dergide okuduğum ve konuya ışık tutacak kısa bir masalı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendisini seven ve hiç kimsesi olmayan yetim bir kızın masalı bu;

Kendini çok ama çok üzgün ve yalnız hissettiği bir gün, çayırda yürürken, bir çalıya küçük bir kelebeğin takıldığını görür. Kendini kurtarmak için çabaladıkça, dikenler onun narin bedenini daha çok hırpalar. Küçük yetim kız dikkatle kelebeği kurtarır. Uçup gitmek yerine, kelebek güzel bir periye dönüşür. Masal bu ya. Kız gözlerine inanamaz.

Peri kıza, “senin eşsiz iyi kalpli davranışın için, sana bir dilek dileme hakkı veriyorum” der. Kız bir an düşünür, sonra “Mutlu olmak istiyorum” der. Peri “peki” der, ona doğru eğilir ve kulağına fısıldar. Sonra da ortadan kaybolur. Kız büyüdüğü sürece, ondan daha mutlu kimse yoktur. Herkes ona mutluluğun sırrını sorar. O ise gülümser ve “Sırrım, küçük bir kızken iyi kalpli bir periyi dinlemiş olmamdır” der. Yaşlanıp, ölüm döşeğine düştüğünde, komşuları etrafına toplanırlar. Sırrının da onunla birlikte yitip gitmesinden korkmaktadırlar. “Lütfen bize söyle” diye yalvarırlar. “İyi peri sana ne dedi?”

Sevimli yaşlı kadın gülümser ve “Bana şöyle söyledi” der: “Ne kadar güvende, ne kadar yaşlı ya da genç, zengin ya da fakir olursa olsun herkesin sana ihtiyacı var”

Evet hayat böyle işte. Siz istediğiniz kadar bencil ya da yalnız yaşamayı seçseniz de mutlaka birilerine ihtiyacınız vardır. Herkes birbirine muhtaçtır bir parça.

Mutlu olmak için çok neden var. Mesela yürüyüşe çıkın, temiz hava mutlu olmanızı sağlayacaktır. Simit, alırken simitçiye ihtiyacı olan bir başkasına verilmek üzere bir simit parası daha verin. Markette alışveriş yapan üniversiteli bir gence denk gelirseniz hesabını siz ödeyin. Cep telefonunuzu alın elinize, uzaktaki bir dostunuza içinde sevgi ve yaşam dolu bir mesaj yazın.

Mutlu olmanın yolları çok yeter ki siz isteyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir