Kültür merkezinde sona yaklaşıldı

ALİ ZAN
Antakya’da yer alan eski konak sinema salonu Antakya Belediyesi tarafından restore edilerek “Cumhuriyet Kültür Merkezi” haline getiriliyor.
Atıl durumda bulunan eski konak sineması bakım ve onarımının tamamlanmasının ardından dev bir kültür merkezine dönüştürülecek.
Antakya Belediyesi Kültür Sosyal İşlerde görevli memur, ayrıca Cumhuriyet Kültür Merkezi sorumlusu Bünyamin Şanal, gazetemiz haber ekibine kapılarını açtı.
Kültür Merkezini okul tatiline yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Merkez sorumlusu Şanal, “Burası Antakya’mızın daha önce atıl durumda olan konak sinemasıydı. Birçok kişisinin çocukluğu bu salonlarda geçmiştir. Herkesin bir anısı vardır. Sinema 8 yıldır hiç kullanılmıyordu. Belediye Başkanımız İzzetin Yılmaz beyefendi burayı devraldıktan sonra dekore işleri yaparak kültür merkezine döndürme kararı aldı. Halkımıza ve öğrencilerimize sosyal açıdan hizmet vermeyi hedefliyoruz. 15 tatile yetiştirmeye çalışacağız. Burada çocuklara çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca merkezimizde Mor salon 280 kapasiteli, Mavi salon 300 yakın kapasiteli, toplantı, sergi, tiyatro ve sanatsal faaliyetler içinde ayrıca odalarımız mevcut. Bunun yanı sıra kafemizde burada faaliyet verecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir