Anne-babaların dikkatine

Çocuklar ve gençlerde hem depresyon hem de antidepresan kullanımı son dönemlerde artmış durumda. Kendi çalışmalarım bağlamında ben de bunun böyle olduğunu gözlemlemekteyim. Gerek seanslarımıza katılan ebeveynlerin kendi aile yapıları ve çocuklarına dair anlatımları gerekse saha çalışmalarımız neticesinde görüyoruz ki aile içi sorunlar derinleşerek artmakta.

güneşSENsin olarak yıllar önce, bu konuda neler yapabiliriz? Diye sormuş ve özgün tasarımımız olan Ana Rahminden Yetişkinliğe Yolculuk adlı bir FARKINDALIK seminer modeli hayata geçirmiştik. Bu çalışma sayesinde pek çok yetişkin sağlıklı ebevenlik modeli oluşturma konusunda daha bilinçli ve farkındalıklı olma ayrıcalığını bizimle deneyimledi.

Ergenlik ve genç yetişkinlik yıllarında çocuklarımız zorlu dönemlerden geçmektedir. Gizli ergenlik dönemi olan 6 yaş, belirgin ergenlik dönemi olan 11-18 yaş arası ise çok kritik bir öneme sahip. Zira bu yaş aralığı yetişkinlikten önceki son evredir ve cinsel kimlik, meslek ve eş seçimi eğilimlerinin alt yapısı 14-18 yaş aralığında atılmaktadır.

Bu süreçlerin sağlıklı geçip geçmeyeceğini çocuğun içine doğduğu aile yapısının niteliği belirliyor. Bu yanıyla baktığımızda ebeveynler ne kadar donanımlı ise toplumumuza her anlamda sağlıklı bireyler yetiştirmeleri o kadar mümkün oluyor.

Çocuğumun bu yaşları nasıl deneyimlediğini nereden bilebilirim? Diye soruyorsunuz.

Bizler seanslarda çocuklarla çalışırken; çocuklarınızla iletişim biçiminizi, aile ortamınızın sevgiye mi çatışmaya mı dayalı oluşunu, anne-baba arasındaki ilişki biçimini ve daha pek çok faktörü inceliyoruz.

Dahası eğer çocuğunuz;

Aileden soyutlanmışsa, tek başına zaman geçirmeyi tercih ediyorsa

İçe kapanık ise

Kimi zaman sakin kimi zaman öfkeli ve saldırgan ise

Kendini ifade etmede sorunlar yaşıyorsa

Alerjiler, astım, anksiyete, depresyon vb. fiziksel rahatsızlığı varsa

Fobileri, korkuları varsa

Ä°ntihara eÄŸilimli ise

Söz dinlemiyor yada tam tersi itaatkar bir yapıdaysa

Yeme bozukluÄŸu varsa

Uyku problemleri yaşıyorsa

Altını ıslatıyorsa

Okulu sevmiyorsa

Ailede çatışma, gerginlik varsa

Odaklanma güçlüğü yaşıyorsa

Madde yada duygusal bağımlılığı varsa

Vb. sorunların en az birini yaşıyorsanız mutlaka dikkate alın ve çözüme odaklanın.

güneşSENsin olarak kurulduğumuz günden beri 3 yaş ve üzeri her yaş grubuyla her türden konuda köklü çözüme dayalı seanslar gerçekleştiriyor. Hatay’da holistik çalışan tek merkez olmanın avantajıyla kalıcı çözüm üretmekte son derece başarılı olduğumuzu gururla söyleyebiliriz.

Aile Dizimi Terapisi, Yaşam Koçluğu, EFT, Holistik Nefes Terapisi ve Hipnomeditasyon uzmanlık alanlarımızdan bir kaçı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir