Sevgiyi ve hislerimizi unuttuk mu?

Bir yerlerde gömüp arkamıza bakmadan uzaklaştık mı? acaba ne dersiniz. Yeni doğan minicik bir bedenin kocaman bir çığlıkla hayata merhaba demesine aldanıp da büyütürüz onu gözümüzde. Halbuki bu el kadar bedenin içindeki ruh henüz şekillenmemiş, kocaman bir boşluktan ibarettir. Zaman ilerler. Bedeniyle birlikte bu ruh kırıntısı da büyür. İşte onu yani ruhunu şekillendiren, yoğurup biçimlendiren de sevdiği şeyler olur.

Gün gelir bu ruh o kadar büyür ki bedene sığmaz olur, dışarı taşıp diğer bedenlere akmak ister. Kimisi azat eder onu dışarıya, kimisi de mahkûm eder bedenine. Ama sevgi bu değildir. Sevgi önemli bir evrak gibi kasaya kilitlenecek, azılı bir suçlu gibi demir zincirlere vurulacak bir duygu değildir. Sevgi insanlara sunulduğu onlarla paylaşıldığı sürece sevgidir. Yüreğimizin bir köşesinde esir kalsın diye verilmemiştir bize.

Sevgi bir alışveriş işi değildir. Bir veriş alıştır. Çünkü siz ne kadar verirseniz, kat be kat daha fazlasını alırsınız. Yani her ne olursa olsun sevgi yatırımı yaptığınız her vakit kardasınız Sevgi kendini sevmekle başlar, çıkarsız, beklentisiz, plansız, sıcacık bir duygudur. Kapalı kapılar ardında gelmesi beklenmez. Çünkü gelmez. Yeter ki siz gönül pencerenizi aralayın en ufak delikten sızar gelir yüreğinize.

Sevgi hayatın yıkıcı darbelerine karşı inadına direnmektir. Çünkü soğuğu seven insan kışını yaz ettirir. En sıkıcı anlarda bile sevgi sizi şenlendirir. Umudunuzun mumları sönmeye başladığında bir kibrit çakar, yolunuzu aydınlatır

Hayata tutunabilmek, nefes alabilmek, umut etmek yürekteki mutluluğu paylaşabilmektir o sıcacık duygu

Yağan yağmurun ardından toprağın kokusunu içine çekmek, sabah yolda yürürken tanımadığın insana gülümseyip günaydın demek, en iyi dostuna dert ortağı olmaktır.

Doğarken güneşe günaydın demek, batarken de el sallayıp veda etmektir sevgi…

Ben gözüyle değil biz gözüyle bakmaktır hayata, yani onlarca yüreğin bir kalpte toplanması tek bir ruh olmasıdır

Dünyaya sadece bakmak değil, onun görünmeyenlerini bile gönül gözüyle görmektir.

Sevgi tüm yüreklerin toplandığı ruhun en sıcak evidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir