AA
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Kovid-19 sürecinde başta tamamlayıcı sağlık sigortası olmak üzere, bu kapsamdaki ürünlere yönelik talebin ciddi oranda arttığını ve sigortalı sayısında da önemli bir yükseliş yaşandığını belirtti.
Sigorta sektöründeki geliÅŸmeleri AA muhabirine deÄŸerlendiren Benli, tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye’nin de Kovid-19 çapında bir saÄŸlık kriziyle ilk kez karşılaÅŸtığını kaydetti.
Buna raÄŸmen bu zor dönemde ÅŸehir hastanelerinin dahil olduÄŸu, özel hastanelerin SaÄŸlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiÄŸi güçlü saÄŸlık altyapısıyla ülkenin baÅŸarılı bir süreç yönetimine imza attığını aktaran Benli, Türkiye’nin salgınla mücadelede örnek bir ülke olduÄŸunun altını çizdi.
Atilla Benli, “Öte yandan Kovid-19 salgınının kiÅŸilerdeki risk algısını yükselttiÄŸine ve saÄŸlık bilincini geliÅŸtirdiÄŸine tanık olduk. SaÄŸlığın ne denli kıymetli olduÄŸunun yeniden hatırlandığı bu süreçte baÅŸta tamamlayıcı saÄŸlık sigortası olmak üzere, bu kapsamdaki ürünlere yönelik talep ciddi oranda arttı ve sigortalı sayısında da önemli bir yükseliÅŸ yaÅŸandı.” diye konuÅŸtu.
Sektörün bu zor dönemde de milletin yanında olduğunu gösterdiğini ve bu yaklaşımın devam ettiğini vurgulayan Benli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kovid-19 ile ilgili tedavi giderleri halen ÅŸirketlerimiz tarafından karşılanıyor. Bu doÄŸrultuda, sektörden toplanan verilere göre Temmuz 2022 itibarıyla Kovid-19 salgını kapsamında saÄŸlık sigortalarında gerçekleÅŸen tazminat tutarı 492 milyon TL. Sigortalı sayısı ise 2022 yılı temmuz sonu itibarıyla tamamlayıcı saÄŸlık sigortasında 2,9 milyonu, özel saÄŸlık sigortasında da 2,5 milyon kiÅŸiyi aÅŸmış durumda. DiÄŸer taraftan, salgının baÅŸlangıcındaki seyahat kısıtlamaları, sektörümüzde seyahat saÄŸlık sigortalarında ciddi bir azalmaya neden olmuÅŸtu. Ancak ülkemiz baÅŸta olmak üzere tüm dünyada kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması ile seyahat saÄŸlık sigortalarında temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 225 oranında ciddi bir artış yaÅŸandı.”
TEMMUZ AYI SONU İTİBARİYLE 14 MİLYAR TL PRİM ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİ
Benli, saÄŸlık sigortalarının öneminin salgınla bir kez daha ve çok güçlü biçimde ortaya çıktığına dikkati çekerek, “GeçtiÄŸimiz dönemde saÄŸlık branşında, baÅŸta tamamlayıcı saÄŸlık sigortası olmak üzere, sigortalı sayısında önemli bir artış yaÅŸanmasını artan sigorta bilinci ve farkındalığının bir sonucu olarak görüyoruz. Özellikle fark ücreti ödemeden özel hastaneleri kullanmak isteyen vatandaÅŸlarımız için uygun poliçe primleriyle özel saÄŸlık kuruluÅŸlarında tedavi imkanı sunan tamamlayıcı saÄŸlık sigortasına olan talep önemli ölçüde arttı.
Sonuç olarak branÅŸ kapsamında 2022 yılı temmuz ayı sonu itibarıyla 14 milyar TL prim üretimi gerçekleÅŸti. Özel saÄŸlık sigortasında prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72 artarken, tamamlayıcı saÄŸlık sigortasında prim üretimi ise yaklaşık yüzde 143 yükseldi ve bu branÅŸta yeni sigortalı kazanımının devam etmesini saÄŸladı.” diye konuÅŸtu.
