Bu kadar borcu nereye yaptınız?

Hatay Büyükşehir Belediyesinin 7 milyar lira tutarında ki borcu halen tartışılıyor. Bu kadar para nereye ve kim için harcandı? 7 Milyar liralık borcun üzerine bir de tefecilere düşüldüğünün iddia edilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

HABER MERKEZİ

Geride bıraktığımız bayram da mazbatasını alarak görevine başlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün yaptığı ilk açıklaması üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Hatay’da halen günün konusu olmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere HBB çiçeği burnunda ki Başkanı Mehmet Öntürk Hatay Büyükşehir Belediyesini 7 milyar lira gibi büyük bir borçla teslim aldığını söylemiş bununla yetinmemiş Belediyenin tefecilere bile borçlandırıldığını aktarmıştı.

Bu büyük borcun nasıl, ne için ve kimlere yapıldığını anlayamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Hizmet yönüne bakarsanız Hatay’da yapılan önemli bir şey yok. Yollar perişan, suyumuz perişan, yeşil alanlarımız perişan Hatay’ımız ne yazık ki çer çöp. Buna rağmen 7 milyar borç bırakıldı ve üzerine tefecilerden de onlarca milyon lira borç alınmış olmasını anlamak mümkün değil. Bundan sonra ki dönemde iş zor ancak umutluyuz” dediler.

Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni dönem başkanı Mehmet Öntürk’e seslenen Hataylılar, “Hatay sizden ve yönetiminizden çok şey bekliyor. Her tarafı yıkılmış bir kent. İmarından başlayacağız. Zor iş yıllarca alabilir ancak umudumuzu hiç yitirmeyeceğiz. İmardan sonra inşallah altyapımız ve yollarımız yapılacak. Yeniden ve eskisi gibi Antakya’mıza, Defnemize kavuşacağız. Sayın Başkanımızdan umutluyuz ve arkasındayız” dediler.

Hatırlanacağı üzere HBB Başkanı Mehmet Öntürk Bayram da yaptığı açıklamada Hatay Büyükşehir Belediyesinin 7 milyar lira borçlu olduğunu ve bu borcun üzerine son olarak tefecilerden dahi borç alındığını söylemiş ve Hatay kamuoyu bu açıklama ile şok yaşamıştı.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir