Mehmet Öntürk 2 yıl istemişti!

Çok yorucu bir dönem geçirmeye devam ediyor güzel Hatay’ımız.

Sahip olduğu yüzbinlerce Suriyeli sayısı ile neredeyse 13 yıldır boğuşan bu güzel coğrafya ne yazık ki deprem ile birlikte önemli bir yara aldı. Kentin bir ilçesi Antakya neredeyse haritadan silindi. Diğer bir ilçesi Defne ise ağır yaralı. Depremin üzerinden 14 ay geçti ancak bu iki ilçenin yaralarının sarılması daha büyük bir zaman alacağa benziyor. İş zor, süreç zor yöneticilerin de işi çok daha zor.

Yönetici?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı.

Ve elbette Merkezi Hükümet.

Bu üç kurum veya ismin Hatay’da birleştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz ki zaten sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği de buydu.

Sayın Cumhurbaşkanım; istediğiniz tastamam oldu. Yerel yönetim, merkezi Hükümet ile aynı safta yer aldı. Sizden ve kadrolarınızdan beklentimiz büyük. Umuyor ve bekliyoruz ki Hatay’a devletin şefkatli eli uzanacaktır.

Sayın Mehmet Öntürk direk bana verdiği röportajda Antakya ve Defne başta olmak üzere Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli olan süre 2 yıl demişti. 2024’ü yok sayarsak 2025 ve 2026 yılları kalıyor. Yani 2026 yılı Hatay için yeni bir sayfa açılacak. 7 milyar lira borç ile bu tarihin biraz sarktığını düşünürsek 2027 başı olsun!

Ve elbette Valimiz sayın Masatlı. O ilimizin Başkomutanı. Geldiği günden bu yana zaten büyük çaba verdi. Bu çabasının devamını diliyoruz kendisinden.

*

Diğer Belediyelere gelince en büyük iş Antakya ve Defne ilçelerinde var. Yolları yıkık dökük, binaları yıkık dökük, parkları, altyapıları yıkık dökük.

Antakya’mızın başında sayın İbrahim Naci Yapar var. Kendisini yıllardır tanırım. Beyefendiliği, dürüstlüğü ve kibarlığı tartışma götürmez. Hizmet anlayışı ile bu güzel özelliklerini birleştirdiğinde ortaya güzel manzaralar çıkacaktır.

Ve genç bir isim benim de dostum arkadaşım ismi gibi güzel insan; Halil İbrahim Özgün. İşi hiç kolay değil. Dağılmış bir kurum ve dağılmış bir ilçeyi ayağa kaldırmaya çalışacak. Onun azminden hiç şüphem yok. Ancak iş büyük ve mücadele çetin. Senden Defnemizi yeniden ayağa kaldırmanı bekliyoruz Halil Başkan!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir