CHP’de Tiryaki artık Başkan değil!

HABER MERKEZİ

CHP’nin Türkiye genelinde ki oyları ciddi bir artış gösterdi. Bu yükseliş CHP’yi Türkiye’de birinci parti yaptı. Ancak Hatay’da tam aksi yaşandı. Oylar tuzla buz oldu. CHP’nin kalesi olarak bilinen Samandağ’da yerel yönetim TİP’e kaptırıldı. Defne ilçesinde ise ciddi bir düşüş gösterdi.

Bütün bu tartışmalar yaşanırken Hatay Büyükşehir Belediyesi de kaybedildi. CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki ise “Lütfü Savaş bu seçimi kazanmazsa ben istifa ederim” demişti.

31 Mart seçimlerinde CHP Türkiye genelinde birinci parti olmasına rağmen Hatay’da fiyasko yaşadı. En büyük oy kaybını Hatay’da yaşayan CHP, HBB’yi ve Samandağ’ı kaybederken, Defne’ne de oylarının yarısını yitirdi. Bu sonuçların ardından CHP’de il ve ilçe başkanlarının

Bundan sonra nasıl bir yol izleyecekleri oldu.

SAVAŞ KAZANMAZSA İSTİFA EDERİZ!

Seçim öncesi yaptığı toplantı ve ziyaretlerde büyük bir kararlılıkla Lütfü Savaş’ın doğru aday olduğunu iddia eden ve “Savaş seçimi kazanamazsa aynı gün istifa ederiz” açıklamasını yapan CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki’nin, Mehmet Öntürk’ün başkanlığının kesinleşmesinin ardından istifasını verdi. Tiryaki, “Hatay’da CHP örgütleri olarak hepimiz Lütfü Başkan’ın yanındayız. Kazanmazsa, kesinlikle ben il başkanlığında bir dakika bile durmam istifa ederim” demişti e istifasını da verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir