Cumhuriyetin Geleceği Sizsiniz Çocuklar!

HABER MERKEZİ

Hatay’da ve tüm Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı coşkuyla kutlanacak. TBMM’nin 1920’de açılarak, milletin egemenliğini ilan etmesinden sonra Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve 1924’te resmi bayram ilan edilen bu bayramın Hatay’da hazırlıkları tamamlandı.

Hatay Valiliği himayesinde yapılacak olan bu yıl ki kutlamalar ise Antakya’da Hatay Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi bayramlarından biridir ve Türk halkının kendi kaderini eline aldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihi simgeler. 1920 yılında, TBMM’nin açılışıyla Türk milletinin egemenliğini ilan eden bugün, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1924’te resmi bir bayram olarak belirlenmiştir ve her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Atatürk’ün, çocuklara duyduğu sevgi ve güvenin bir ifadesi olarak, bu özel günü 1929 yılında dünya çocuklarına armağan etmiştir. Böylece Türkiye, dünya genelinde çocuklara bayram hediye eden ilk ülke olmuştur. Bu jest, Atatürk’ün çocukları geleceğin teminatı olarak gördüğünün ve onlara olan inancının bir göstergesidir. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözleriyle ifade etmektedir; “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını belirtmiştir.

Özyurt Gazetesi olarak “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104.yılını kutlamanın gurur ve mutluğunun içerisinde olduğumuz bugünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, ülkemizin geleceği çocuklarımıza yürek dolusu sevgiler sunuyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir