Hatay trafiği için sözün bittiği yerdeyiz!

Bugüne kadar yaşanan trafik sorunu ile ilgili ne eleştiri yapıldıysa hiçbiri dikkate alınmadı. Oysa çözüm çok basitti. Şimdi geldiğimiz nokta ise bu konuda tükendiğimizi anlıyorum. Herkes isyan etse de susmuş, kaderine boyun eğmiş durumda.

Daha önceleri sabah ve akşam saatlerinde tıkanan trafik, şimdi günün her saati tıkanıyor. Sabah-akşam trafiğinden dert yanarken, artık günün her saatinden şikâyet eder duruma geldik. Ve saatlerce açılmayan trafikte kavga ve gerginliklerde bunun peşinde geliyor elbette.

Trafik sorunu için birazcık çaba gösterilmiş olsa içimiz rahat edecek ama… Aması derin bir sessizlik. Çünkü hiçbir çaba gösterilmemekte.

Nüfus artıyor, motorlu araç sayısı artıyor, ama Antakya’da yol sayısı artmıyor. Buda yetmez gibi depremden sonra bunca nüfus tek tarafa yoğunlaştı. Buna bir önlem alındı mı? HAYIR.

Haliyle bu artış trafiğin yükünü arttırıyor ve işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

***

Peki bu sorun ‘Trafik Polisi’ ile çözülür mü?

HAYIR.

Her köşe başına bir trafik polisi dikseniz bile yine baş edemezsiniz. Çünkü ham maddesi olan yollarda sorun var. Yollar yetersiz, nüfus kalabalık. Oda yetmez gibi ulaşım için alternatif mevcut değil. Herkes özel aracına koşuyor. Alternatif bir ulaşım aracı olsa bu kadar araç trafikte belki de olmayacak.

Ve bu konuda kimse polis ekiplerini suçlamasın. Burada eleştirilecek biri varsa görevini yapmayan yerel yöneticiler.

Merak ediyorum. Bu yolları sadece biz mi kullanıyoruz? Depremden sonra bunca üst yöneticiler kentte geldi. Acaba hiç trafiğe çıkmıyorlar mı? Ya da trafiğe çıktıklarında gördükleri manzara karşısında yüzleri kızarmıyor mu? “Ben görevi mi yapamıyorum?” diye kendini sorgulamıyorlar mı?

Ben yerinize cevap vereyim. Hayır. Çünkü üst düzey biri geldiğinde sanki şehirde kimse yok gibi yolları bomboş hale getiriyorlar. O nedenle de refah içinde gidecekleri yere gidiyorlar. Yerel yöneticiler ise sanırım gözlerini yumarak geçiyor bu Honda kavşağından. Belen geçidinden. Ya da özel helikopterleri vardır.

***

Yahu ne olacak bu trafiğin hâli. Biri çıksın artık “Çözümü bulduk, uygulamaya başlıyoruz” desin. İstanbul’un trafiğini geçtik. Hiç değilse İstanbul’da çözüm üretiliyor. Geniş yollar ve alternatif geçitler yapılıyor. Köprüler, yollar, ulaşım sistemi değişiyor… Bir gayret, çaba var en azından… Bizde ne var tek geçit Belen ve Honda kavşağı. Bunca insana nasıl yetsin bu kadarcık yol.

Hiçbir şey yapmadan trafiği düzeltemezsiniz…

Kaza sayıları artıyor, trafikte yaşanan tartışmalar kavgaya, yaralamaya, cinayete kadar dönüşebiliyor. Hatay-Antakya’nın ciddi anlamda trafik sorunu var. Bunu görün artık ve bir şeyler için çaba sarf edin.

Bu konuda ve diğer göz yumduğunuz tüm sorunlarımızda TÜKENDİK…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir