Hatay’a dönme vakti geldi de geçiyor!

Türkiye’yi yasa boÄŸan depremlerden en çok etkilenen memleketim Hatay’da dönme vakti geldi.
Bir çok esnaf ve vatandaÅŸ Hatay’a dönüş yaptı. Geri kalanların da bir an önce dönmesi ve memleketi el birliÄŸi ile ayaÄŸa kaldırması gerekiyor.
“Asrın felaketi” olarak nitelenen 6 Åžubat’taki depremlerde büyük yıkımın yaÅŸandığı kenttimde memleket sevdasına düşen esnaf faaliyet göstermeye baÅŸladı. Onlar çalışacak, bizlerde çalışacağız ve çarkı bir ÅŸekilde döndürerek Hatay’ımızı ayaka kaldıracağız. Ama giderek olmaz. Tek kiÅŸiyle de olmaz. El birliÄŸi ile Atamızın bize emaneti olan bu kadim ÅŸehri ayaÄŸa kaldırma vakti geldi.
Elini taşın altına koyan Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsü mevkiinde yer alan kuaför, market, dönerci, kafe gibi işletmeler ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar.
*
Birde ÅŸu var; Bir Hataylı “MÄ°SAFÄ°R OLMAYI” sevmez, “MÄ°SAFÄ°R AÄžIRLAMAYI SEVER”
Bu yüzden şehir dışına giden kişiler artık dönmeli.
Hatay yara aldı ve kanıyor ama burada bulunan kiÅŸiler yaraları sarmaya çalışıyor. Bize kaçmak yakışmaz, bize birlik olup Hatay’ı ayaÄŸa kaldırmak yakışır.
*
Son olarak Depremin unutulması konusuna değinmek istiyorum. Evet, Unutuldu. Bizler unutulduk. Bu denli çabuk olmamalıydı ama ne yazık ki ülkemizde her yaşanan felaket olaylar gibi bizlerde unutulduk. Televizyonlarda artık depremzedeler dile getirilmiyor. Depremzedeler zor şartlarda memleketlerinde yaşamaya çalışıyor. Biz unutulmak istemiyoruz. 7 defa yerle bir olan şehir 8. defa yıkıldı ve bunun üzüntüsü sadece bir kaç gün olmamalıydı. Seçim derdine düşülmemeliydi. Ölüp giden canlar bu kadar kısa sürede unutulmamalıydı. Ama bunu biliyorum ki memleketlim bunu unutmayacak ve hesabını elbet bir gün soracak!!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir